PROPOLIS

Wist je dat bijen niet alleen honing maken? Veel remedies zijn verborgen in de natuur…
soms in de wortel van een plant, soms in mineraalwater. Een van de meest effectieve stoffen is verborgen in de bijenkorf – propolis.

Uit de geschiedenis is het woord propolis bedacht door Aristoteles en is samengesteld uit het Griekse
Woorden “pro” (voor) en “polis” (stad), wat betekent “voor de stad” of “verdediger van de stad”.

Wat is propolis?

Honingbijen verzamelen harsen van bomen en struiken, keren terug naar de bijenkorf en mengen deze met bijenwas, stuifmeel en speeksel om propolis te maken. Bijen gebruiken propolis in de bijenkorf voor voornamelijk antibacteriële doeleinden of om kleine reparaties uit te voeren, maar in principe plakken ze alle openingen, scheuren, voegen of vreemde voorwerpen met propolis, ook wel bijenlijm genoemd. Op deze manier slagen ze erin om bacteriën, ziektekiemen, virussen en schimmels uit de buurt van uw bijenkorf te houden.

Propolіs door dіe Zeіt, de oorspronkelijke natuurlijke gezondheidshulp. Er zijn aanwijzingen dat mensen al sinds 300 voor Christus propolis gebruiken om hun gezondheid te ondersteunen. Propolіs eіn product, dаs werd gebruikt аusgіebіg іm Lаufe door Geschіchte. Grіechen en de Egyptenaren hebben het voor het eerst gebruikt аls Antіseptіkum. Dіe Egyptenaren gebruikten het voor lichte mummificatie en desinfectie van speer- en pijlwonden. Inca’s gebruikten propolis als koortswerend middel. Griekse en Romeinse artsen gebruikten het als wondontsmettingsmiddel en als antiseptisch en genezend middel bij de behandeling van wonden, dat werd voorgeschreven voor de topische therapie van huid- en slijmhuidwonden. Vandaag de dag is propolis een natuurlijke remedie die in veel natuurvoedingswinkels in verschillende vormen te vinden is voor actuele toepassing. Het wordt ook gebruikt in cosmetica of als een populaire alternatieve geneeskunde voor zelfbehandeling van verschillende ziekten.

Propolis ingrediënten

Onderzoekers hebben meer dan 300 verbindingen in propolis geïdentificeerd. Het merendeel van deze verbindingen zijn vormen van polyfenolen. Polyfenolen zijn antioxidanten die ziekte en schade in het lichaam bestrijden. Het gaat om harsen, wassen, etherische oliën, pollen, bijenzymen, mineralen en diverse organische stoffen zoals flavonoïden (polyfenolen), fenolcarbonzuren, koolhydraten en isoprenoïden. In het bijzonder bevat propolis de polyfenolen die flavonoïden worden genoemd. Flavonoïden worden geproduceerd in planten voor bescherming. Ze worden vaak gevonden in voedingsmiddelen waarvan wordt aangenomen dat ze antioxiderende eigenschappen hebben.
Eigenschappen: Antibacterieel, schimmelwerend, antibacterieel, antibioticum, rijk aan antioxidanten, genezend en ontstekingsremmend

Propolis Producten

Het menselijk lichaam kan geen propolis in zijn oorspronkelijke vorm consumeren, dus moet het met bepaalde gereedschappen worden geëxtraheerd. Na extractie worden enkele propolis-producten ontwikkeld die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Ze hebben tal van voordelen voor ons:

Propolis tincturen

Propolis extract tinctuurwater oplosbaar 10% is ideaal voor dagelijks gebruik en lost volledig op in alle dranken en vaste voedingsmiddelen.

Propolis Extract Tinctuur 20% kan puur of met andere vaste voedingsmiddelen zoals yoghurt worden geconsumeerd. Bee and You experts raden aan om de tinctuur dagelijks en regelmatig te consumeren, het effect van propolis ontvouwt zich in drie tot zes maanden.

Kinderen vanaf 1 jaar: 5 druppels
kinderen vanaf 2 jaar: 10 druppels
Volwassenen: 20 druppels

Propolis Spray

Propolis Keelspray met Honing 6% is ontwikkeld met belangrijke fenolverbindingen en is een natuurlijke ademverfrisser.

Propolis Nasal Spray 5% is ontwikkeld met natuurlijke en gecontroleerde ingrediënten.

Propolis Honing Lippenbalsem werkt tegen droge en gebarsten lippen. De lippenbalsem is gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals sheaboter, olijfolie en avocado-olie.

Propolis Honingstroop wordt gemaakt met drie natuurlijke ingrediënten zoals bloesemhoning, propolis en sinaasappelsap voor kinderen. De honingstroop bevat geen additieven en is ideaal voor dagelijks gebruik.

Propolis-producten bevatten zeer waardevolle fenolverbindingen, waaronder cafeïnezuur-fenethylester (CAPE). Cafeïnezuur en cafeïnezuur fenethylester (CAPE) zijn in recente studies aangetoond als een krachtige antioxidant, anti-inflammatoire, antibacteriële, antikanker en antivirale stof. Alle Bee en You Propolis producten zijn ontwikkeld door een team van experts die gebruik maken van de nieuwste technologie, kennis, apparatuur en technieken om ervoor te zorgen dat alle polyfenolen, terpenoïden, aminozuren, vluchtige organische zuren, ketonen, cumarine, chinonen, vitaminen en mineralen veilig zijn tijdens de verwerking. Dit is een bekroonde verwerkingstechnologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL