Bijenbrood

Het eerste voedsel van babybijen: bijenbrood
Bijenbrood is een van de meest bijzondere voedingsmiddelen die uit de natuur op tafel komen.

Wat is bijenbrood?
Bijen voegen hun enzymen toe aan het stuifmeel dat ze uit de natuur verzamelen en bewaren ze in honingraten en maken zo hun eigen “brood” … Dit brood is het eerste voedsel van de jonge bijen. Daarom wordt bijenbrood gevormd door het feit dat het buitenmembraan van dit stuifmeel, dat door zijn buitenmembraan moeilijk door mensen verteerbaar is, wordt afgebroken door de enzymen van de bij, en al het nutriëntengehalte wordt blootgelegd en wordt beter verteerbaar door mensen. Fragmentatie van het pollenmembraan met enzymen is een fermentatieproces. In dit fermentatieproces groeien nuttige bacteriën. Bijenbrood heeft in dit opzicht een probiotische functie.

Hoe bijenbrood consumeren?
Bijenbrood is een zeer voedzaam voedingsmiddel met ongeveer 30% proteïne, vitamine K en een hoog gehalte aan B-vitamines. Daarom is het mogelijk om bij te dragen aan uw dieet door dagelijks bijenbrood te consumeren. Bijenbrood is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Volwassenenbrood kan worden gegeten met 6 – 12 stuks en kinderen met 3 – 6 stuks, door het direct te kauwen of door het te mengen met voedsel zoals melk, yoghurt en vruchtensap, afhankelijk van hun voorkeuren.

Uw vragen over Royal Jelly
Koninginnegelei is een natuurlijk product met een hoge voedingswaarde geproduceerd door bijen. Het kan ook worden beschouwd als een soort moedermelk voor bijen. In dit artikel vindt u basisinformatie over koninginnengelei, een belangrijke voedselbron voor bijenkoninginnen en een zeer nuttig voedsel voor mensen.

Wat is Royal Jelly?
Koninginnengelei wordt afgescheiden door de kaakklieren van bijen; Het is een voedingsmiddel bestaande uit bloempollen, honingextract en enzymen van bijen. Bijen scheiden dit product af om de jonge bijen te voeden. Koninginnegelei is ook een essentiële voedingsstof van de bijenkoningin in de korf. Terwijl andere bijen de eerste drie dagen als ze nog broeden alleen worden gevoed met koninginnengelei, ontvangt de koningin deze voedingsstof voor het leven van de bij. Daarom, terwijl de werkbijen in de korf gemiddeld 45 dagen leven, kan de bijenkoningin die 2 keer meer ontwikkelt dan zij, tussen de 5 en 7 jaar oud worden en de capaciteit bereiken om eieren te leggen die tweemaal zo zwaar zijn.

Hoe kun je bijenmelk consumeren?
Koninginnegelei, die ingrediënten zoals ijzer, calcium, koper, fosfor en kalium bevat, evenals vitamines van familie B, kan door iedereen, kinderen, jong of oud, als voedsel worden geconsumeerd. Je kunt royal jelly direct consumeren of als een mengsel met honing of een gelyofiliseerde poedervorm als tablet. 1 theelepel per dag is voldoende voor honingmengsels en een halve theelepel voor directe consumptie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL